Vesti

EKODIM NA 63. BEOGRADSKOM SAJMU TEHNIKE

Najuglednija sajamska manifestacija u regionu, 63. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća ove godine predstavio je više od 100 tehničko-tehnoloških inovacija, novosti, premijera i ekskluziviteta, od kojih se približno polovina odnosi na domaće kompanije. Sajam je 21. maja otvorio ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. On je tom prilikom ukazao na značaj ove beogradske manifestacije insistirajući nа važnosti razvoja malih i srednjih preduzeća. BEZ MIRISA I DIMA UZ POMOĆ EKODIM-a Prateći ovogodišnji slogan Sajma tehnike: VREME JE ZA NOVE TEHNOLOGIJE, firma EKODIM je kao jedna od 600 izlagača iz 30 zemalja predstavila najnoviju tehnologiju elektrostatičkih filtera, vodenih filtera, filtera sa patronima aktivnog uglja, filtera sa UV lampama, ozonizatora svetskih brendova ETC – Italija, Feka-Turska, Euromate- Holandija. Ovi filteri su po rečima menadžerke poslovanja EKODIM-a, Nevene Trifunović, najveću primenu našli u ugostiteljstvu i u indistriji, a neizostavan su faktor za bezbedno i nesmetano funkcionisanje komercijalnih kuhinja:   „Naš moto na ovogodišnjem Sajmu tehnike je „Bez mirisa i dima uz pomoć EKODIM-a“ iz razloga što smo, zahvaljujući bogatom iskustvu i dugogodišnjem radu na ugradnji i redovnom održavanju elektrostatičkih filtera, uspešno rešavali probleme kuhinjskih isparenja i mirisa“, rekla je menadžerka EKODIM-a i naglasila da EKODIM, kao ekskluzivni distributer elektrostatičkih filtera brenda FEKA i EUROMATE, svojim korisnicima nudi različite mogućnost za filtriranje kontaminiranog vazduha od masnoće i dima u kuhinjskim ventilacionim sistemima. „U zavisnosti od kapaciteta kuhinjske ventilacije i različitih potreba korisnika naših usluga, na našem štandu ovogodišnjeg Sajma tehnike ponudili smo više modela elektrostatičkih filtera, ugljenih filtera, filtera sa UV lampama i ozon generatore. Takođe smo izložili dva modela vodenog filtera CLINEAR Ø 250 i CLINEAR Ø 400 L koji filtriraju dim, masti i čađi sa vodenim ispiranjem. Ovo je bio odličan način da naše poslovanje predstavimo posetiocima sajma i budućim poslovnim partnerima“, dodala je Nevena Trifunović. http://sajamtehnike.rs/eko-dim/      


Učesnike Sajma tehnike nagradio UEPS

Već po tradiciji, priznanja učesnicima Sajma tehnike, i to za USPEŠAN PROMOTIVNI NASTUP, dodelio je UEPS - Udruženje za tržišne komunikacije Srbije. Za uspešan promotivni nastup na 58. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, po oceni stručnog žirija UEPS-a, priznanja su zaslužili: Žiri UEPS-a, koji su činili Mirjana Milošević, menadžer marketinških plasmana RTS, Jasmina Nikolić, Client Service Director - New Moment New Ideas Company Y&R, i mr Marija Jeličić, New Business Director - Communis DOO, kandidate za priznanja ocenjivao je prema kreativnosti rešenja, funkcionalnosti i izradi izložbenog prostora, prema promotivnim materijalima na izložbenom prostoru, prema upotrebi interne i eksterne komunikacije promotivnog sajamskog nastupa, prema aktivaciji, događajima na izložbenom prostoru i učešću u pratećim programima, ali i prema poslovnosti i načinu komunikacije zaposlenih na izložbenom prostoru. NEOFYTON DOO, Novi Sad ELEKTRO INŽENJERING DOO, Banja Luka KP EKO-DIM DOO, Beograd NENEL GROUP DOO, Gornji MIlanovac ATB SEVER DOO, Subotica RLS DOO - RENISHAW, Komenda Ovim putem KP EKO-DIM želi da se zahvali Udruženje za tržišne komunikacije Srbije na dobijenom priznanju.


Ekodim na 58. Sajmu tehnike

Od 12. do 16. maja 2014. godine održava se tradicionalni Sajam tehnike i tehničkih dostignuća na Beogradskom sajmu, na kome je Ekodim ponovo uzeo učešće.  Sajam tehnike i tehničkih dostignuća Tehnika 2014. je najvažniji regionalni sajamski i konferencijski događaj o primeni savremenih dostignuća u industriji, infrastrukturi, ventilaciji, klimatizaciji - grejanju, vodovodnim tehnologijama i upravljanju otpadom i otpadnim vodama, komunalnim servisima, energetici, ekologiji itd. Kao i predhodnih godina na sajmu su prezentovane nove tehnologije a EKO-DIM je u skladu sa sloganom 58. Sajma tehnike KORAK U BUDUĆNOST prikazao kako izgledaju DIMNIČARI BUDUĆNOSTI i predstavio najnoviju tehnologiju iz oblasti dimničarskih delatnosti kao i najnovije sisteme za filtraciju dima i isparenja u ventilacionim i dimovodnim sistemima. Svi posetioci ovogodišnjeg sajma koji su posetili najsrećniji štand, štand Ekodima u hali 4 Beogradskog dobili su simbolične poklone za sreću kako već i dolikuje dimničarima. - I pored teških uslova u kojima se nalazi privreda pa samim tim i izlagači, drago nam je što se ova manifestacija od velikog značaja i ove godine održava. EKO-DIM učešćem na ovogodišnjem Sajmu tehnike želi da podrži ovu manifestaciju i ujedno predstavi najnovije tehnologije u oblasti dimničarskih usluga, rekao je Nenad Mitrović menadžer Ekodima. Ekodim je na sajmu predstavio najnoviju Robot tehnologiju za čišćenje sistema ventilacije kao i spektar filterskih sekcija za filtraciju dima i isparenja iz ložišta i ventilacija kao što su elektrostatički filteri, filteri sa aktivnim ugljem i novitet na našem tržištu vodeni filteri. - Veliko nam je zadovoljstvo što prvi u Srbiji možemo ponuditi rešenja za filtraciju dima vodenim filterima bilo da je reč o kućnim ložištima, pekarskim pećima, pica pećima ili sistemima ventilacije u profesionalnim kuhinjama, naveo je Nenad Mitrović menadžer Ekodima. Pored ovih noviteta očekivano veliku pažnju su dobili i naši promoteri obučeni u svečane dimničarske uniforme koji nisu ostavljali ni jednog posetioca sajma bez izmamljenog osmeha. Pogledajte neke od fotografija sa ovogodišnjeg sajma a ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici.  


Vodeni filteri

PREDUZIMLJIVOST I INOVACIJE U TRETIRANJU DIMA I ISPARENJA

EKO-DIM je savremena i dinamična dimničarska organizacija, aktivna na polju inovacija u sferi ventilacionih sistema i filtracije dima i isparenja u ugostiteljstvu, industriji i domaćinstvima.

Naša prednost je što uvek stremimo ka rešenjima po meri čoveka i životne sredine. Konstanto smo posvećeni novim tehnologijama kojima želimo da zadovoljimo sve potrebe naših klijenata.

Zahvaljujući znanju i bogatom iskustvu, efikasno rešavamo probleme bilo da su to mirisi, masnoća, isparenja ili čađ koji nastaju kao produkt sagorevanja u restoranima, picerijama ili manjim ložištima razvijajući rešenja usklađenja sa specifičnim problemima svakog ventilacionog ili dimovodnog sistema i potrebama svakog pojedinačnog kupca.

01
01
02
02
03
03
04
04


ETC VODENI FILTERI

ETC srl je renomirani italijanski proizvođač vodenih filtera koji se nalaze u velikom broju picerija i restorana širom Italije ali zahvaljujući nama i sve više u našem regionu. KP EKODIM d.o.o. Beograd je ekskluzivni distributer i serviser ETC filtera za prostor Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije.

ETC Vodeni filteri se koriste za prečišćavanje dima i isparenja nastalih kao produkt sagorevanja. Osmišljeni su da eliminišu čađ, mirise, masne i druge zaprljane čestice pre ipuštanja dalje u atmosferu. Uređaji su namenjeni za filtraciju dimovodnih sistemima malih ložišta na čvrsta goriva, peći, roštilja, pekarskih peći, pica peći i kuhinjskih ventilacija.

Princip rada čine dve faze filtracije.
U prvoj gasovi prolaze kroz atmosferu zasićenu vodom koju stvaraju mlaznice. Kapljice ispiraju čestice čađi i druge zaprljane čestice i taloži ih na dnu filtera.

Druga faza filtracije zadužena je za sitnije čestice i odigrava se na površini vodene brane filtera koja ih apsorbuje u dodiru sa gasom. Maksimalan efekat postiže se specijalnom unutrašnjom strukturom sastavljenom od sektora koji usmeravaju i tretiraju dim.

Efikasnost filtera je veoma visoka. Gas zasićen parom koji izlazi iz vodenog filtera ne sadrži zaprljane čestice i praktično je bez mirisa.

Da bi uređaj funkcionisano potrebni su priključci na električnu mrežu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Punjenje filtera vodom ostvaruje se direkto sa vodovodne mreže. Otpadna voda iskorišćena za filtraciju se odvodnim sistemom ispušta direktno u kanalizacionu mrežu.

Unutrašnji protok vode u filteru obezbeđuje sopstveni pogon uređaja, međutim ukoliko situacija iziskuje veću promaju na uređaj se može priključiti ventilator.

05
05
06
06
07
07


CLEANER 250

Uređaj je namenjen za upotrebu u dimovodnim sistemima ložišta na čvrsta goriva, peći, roštilja i kuhinjskih ventilacija protoka do 500m³/h. 

Model poseduje dupli sistem pranja nakon čega se ispušta gas zasićen parom bez čađi, masnoća i drugih zaprljanih čestica. Filter eliminiše od 60- 70% mirisa. 

Dim i isparenja se sistemom cevi sprovode do filtera. Pri ulasku dima u filter njegova brzina opada zbog kućišta koje je veće od cevovoda. Dim u filteru tretiraju mlaznice vode pri čemu se čađ i druge zaprljane čestice ispiraju u unutrašnjosti filtera. Drugi stepen filtracije postiže se prikupljanjem najlaksih čestica na površini vode prilikom prolaska dima kroz sekcije filtera.

08
08
09
09
10
10

Unutar filtera postoje dva sektora pranja. Sektori su napravljeni tako da se postiže maksimalan efekat pranja. Mlaznice u filter su postavljene tako da pospeše nesmetan izlaz dima iz filter sekcije.

Vizuelnu inspekciju nivoa zaprljanosti unutar filtera korisnik može izvršiti preko većeg otvora na vrhu i manjeg bočnog otvora na boku filtera. Nakon 1-2 dana potrebno je ispustiti vodu kroz odvodni sistem i ponovo napuniti.


ETC KATALOG PDF

Eko-dim Info

Dimničari ne samo da su u godini jubileja jubileja trebali da vredno rade, već su imali i obavezu da iznova skreću pažnju svojim sugrađanima o rizicima od požara i nužnošću vođenja računa o higijeni dimnjaka...

Sertifikati

Uvođenje Sistema Menadžmenta Kvalitetom – ISO 9001:2008 Sistema upravljanja zaštitom životne sredine ISO 14001:2004 i Sistemom upravljanja zaštitom bezbednosti i zdravlja na radu ISO 18001:2007 pokazatelj je profesionalnosti...

Problemi i saveti

Brojni su problemi zbog kojih dimnjak i ložište ne rade ispravno. Ponekad su oni banalni i lako se mogu odkloniti ali u nekim slučajevima oni mogu biti veoma ozbiljni a njihovo rešavanje prestavlja ozbiljnu intervenciju...

Bezbednost

U Srbiji ljudi ne pridaju puno pažnje održavanju dimnjaka i ložišta. Pozivaju nas tek kad nešto nije u redu. Često dobijamo pozive od ljudi koji su sami pokušali da reše problem svog dimnjaka i time napravili još veći problem...